Wachttijden voor steenbehandeling fors gereduceerd.

Met de opening van het niersteencentrum in het Antonius Ziekenhuis Sneek is de wachttijd voor niersteenbehandeling fos gereduceerd.

 

Vroeger moesten patiënten gemiddeld 6 tot 8 weken wachten, voordat ze een plekje in de bus konden krijgen voor niersteenbehandeling. Wanneer de bus vol geboekt was, moesten ze weer 6 tot 8 weken wachten. Zo kon het zijn, dat patiënten soms 3 maanden op de wachtlijst stonden , voordat ze voor de eerste keer behandeld konden worden.

 

Door de aanschaf van een eigen niersteenvergruizer in het niersteencentrum.nl in het Antonius Ziekenhuis, kunnen patiënten uit heel Nederland vaak binnen een week behandeld worden. Natuurlijk zullen niet alle patiënten, die in aanmerking komen voor behandeling direct binnen een week behandeld worden, omdat dan de plekken om spoedbehandelingen uit te voeren, door reguliere plaatsen bezet zouden zijn.

 

Toch zullen we er alles aandoen om U zo snel mogelijk te helpen, indien  u dat wenst.

Door de recente opening en de daardoor ontstane toeloop van patiënten kan het zijn dat de wachttijd tijdelijk langer is dan gebruikelijk, wij vragen uw begrip daarvoor. Mocht er toch op zeer korte termijn een behandeling noodzakelijk zijn, dan kunt u telefonisch overleggen met de secretaresse van de polikliniek om eventueel in aanmerking te komen voor een "spoedbehandelplaats". Telefoon nummer 0515-488400.